Sefini pruža usluge poslovnog konsaltinga i edukacije preduzetnicima, startapima, mikro i malim preduzećima u uspostavljanju i razvoju održivog poslovnog modela.

Finansije

  • Ukoliko vam nedostaju finansijska sredstva u cilju pokretanje ili razvoj biznisa, mi vas savetujemo i radimo sa vama na pristupu i obezbeđenju različitih, konvencionalnih ili alternativnih izvora finansiranja.

Legalnost biznisa

  • Takođe obezbeđujemo pravno savetovanje u domenu osnivanja firme i statusnih promena u saradnji sa iskusnom advokatskom kancelarijom.

Strategija marketinga, finansije i kontroling

  • Savetujemo u oblasti strateškog marketinga, upravljanja finansijama i kontrolinga svih poslovnih funkcija.

Naš cilj

Naš cilj je samoodrživost vaše poslovne aktivnosti u skladu sa zakonskom regulativom i bolje pozicioniranje na domaćem i inostranom tržištu.

Radimo na ostvarenju svojih ciljeva vođeni misijom i vizijom, uz poštovanje osnovnih vrednosti i u partnerstvu sa lokalnim i inostranim, odnosno, javnim i privatnim partnerima.

O osnivačici:

Dobar dan i hvala što ste na mom profilu. Ja sam Svetlana Žikić – osnivač Sefini Consulting i preduzetnica u različitim sferama poslovnog konsaltinga.

ISKUSTVO

U preduzetništvo sam se upustila nakon 25+ godina rada u velikom preduzeću iz oblasti transporta i maloj mikrofinansijskoj instituciji. Tokom tog perioda bila sam individualno i direktno odgovorna, ili samo učestvovala u timu, u realizaciji različitih poslova iz domena: komercijale, uvoza, finansija, kontrole, planiranja, marketinga, revizije itd.

To je doprinelo sticanju značajnog iskustva u strateškim i operativnim poslovima, razumevanju funkcionisanja sistema, sagledavanju i rešavanju problema i saradnji sa velikim brojem ljudi interno i eksterno, u zemlji i inostranstvu.

To je doprinelo i izgradnji mog samopouzdanja da dalju karijeru mogu da nastavim oslanjajući se na sopstvenu snagu i umeće.

EDUKACIJA

           °           Po obrazovanju sam diplomirani ekonomista. Od ranih 2000tih, pa nadalje  usavršavala sam se intenzivno kroz veliki broj edukacija iz različitih oblasti menadžmenta, finansija, controllinga, itd.

           °           Izdvojila bih kao bitnu referencu uspešno završen kurs Frankfurt school of finance and management  sa zvanjem: Certified Microfinance Expert, i diplomom iz 2017 god.

           °           Na svojoj edukaciji radim i dalje i sada sam polaznik kursa – Expert za online konverziju, prateći time zahteve tržišta, trendove i neophodnost usvajanja znanja iz domena online marketinga.

MENTORSTVO

Mentorstvo kao vid podrške i način prenošenja znanja i iskustva smatram značajnim za većinu mladih ljudi, bilo studenata bilo predizetnika. Uvek postoji znanje koje je njima dragoceno ili izazov za koji im je potreban savet. Ipak, za preduzetnike koji tek pokreću posao, rad sa mentorom je preka potreba, neophodna pomoć u definisanju koraka i vođenju kroz administrativne procedure.

  •        Iskustvo sam stekla radom i učešćem u mentorskom programu Centra Jaki Mladi  – program kreiran za osnaživanje Mladih – njihovih korisnika. Saradnja traje od početka 2018 godine.

·         Potom sam mentorski podržavala statup-e na događaju Startuplive u Beogradu.

·         Od 2019 god. uvrštena sam među mentore za 2 akceleratora:  Fastercapital –iz UAE i za Female Founders iz Austrije.

UMREŽAVANJE

Smatram bitnim profesionalno povezivanje sa ljudima iz branše ili sličnih poslovnih oblasti. Tokom rada u mikrofinansijskoj instituciji pohađala sam veliki broj seminara, radionica i konferencija Evropskih mikrofinansijskih mreža i radila u radnim grupama sa kolegama iz drugih evropskih zemalja. To mi je dalo dobar uvid u pristup poslu i način rada kolega van Srbije.

Nakon osnivanja Sefini Consulting, nastavila sam članstvo u EMN – Evropskoj mikrofinansijskoj mreži , s obzirom na značaj resursa koji su mi dostupni i verujući u potencijale za dalju saradnju .

Danas nastavljam sa praksom profesionalnog povezivanja. Aktivno posećujem događaje koje smatram korisnim za sticanje novih znanja, usvajanje dobrih praksi i praćenje trendova u oblastima kojima sam se bavila, bavim se sada ili proučavam kako bih ih integrisala u domen svojih aktivnosti.

 

Naša Misija, Vizija i Vrednosti ključni su pokretači poslovnih aktivnosti i odnosa sa klijentima i partnerima. 

Misija

 

Naša misija je stvaranje prilika i doprinos uspostavljanju i širenju mogućnosti za razvoj
preduzetništva za pojedince i mikro biznise, primenom različitih načina finansijske i
poslovne podrške za razvoj biznisa.

Naša ciljna grupa su preduzetnici u biznisima koji uz dobar plan i podršku imaju perspektivu opstanka i razvoja na konkurentnom globalnom i na lokalnim tržištima.

Vizija

Naša vizija je društvo u kojem pojedinci imaju realan izbor i mogućnost da rade i zarađuju za život kao preduzetnici, kao i da osnivaju i razvijaju mikro ili mala preduzeća, uz adekvatnu finansijsku poslovnu podršku javnih i privatnih institucija, dok zauzvrat doprinose rastu i razvoju društva.

Vrednosti

  • INICIJATIVA I KREATIVNOST su osnovna odlika naših aktivnosti;
  •  POŠTOVANJE I INTEGRITET su temelj naših odnosa sa partnerima i sa javnošću;
  •  PROFESIONALIZAM I ODGOVORNOST su sastavni deo našeg svakodnevnog rada;
  •  GRAĐENJE I ODRŽANJE POVERENJA sa klijentima, partnerima i javnošću je naš stil ponašanja;