Jumpstarter program u saradnji sa EIT Manufacturing

28.06.2021. postali smo saradnik EIT Manufacturing, jednog od 9 tela EIT Instituta koja rade na sprovođenju ciljeva Horizon Europe. Prethodno smo oformili tročlani tim koji će u organizaciji Sefini Consulting – lokalnog partnera u Srbiji raditi narednih 6 meseci na razvoju kapaciteta za implementaciju EIT Jumpstarter programa namenjenog selekciji, razvoju i skaliranju inovativnih ideja u održive biznise. Program je cross-sektorski jer uključuje učešće 6 EIT instituta iz različitih oblasti, organizuje se godišnje i primenjuje u 15 evropskih država.

Cilj je da Srbija i na ovaj način postane aktivni učesnik izgradnje panevropskog inovativnog ekosistema kroz učešće lokalnih inovatora i startup timova u inicijativama EIT tela, prvo i neposredno u narednom Jumpstarter programu. Naša uloga je da zajednički sa EIT Manufacturing radimo na građenju sistemske podrške za inovatore i preduzetnike iz domena proizvodnje kroz predstavljanje i približavanje ciljeva različitih EIT inicijativa potencijalnim akterima, kao i kreiranje lokalne varijante za implementaciju Jumpstarter programa u Srbiji.

Ovogodišnji Jumpstarter program 2021 god. uveliko se implementira, od procesa apliciranja u aprilu i prve selekcije učesnika do održanih Boothcamp treninga i mentoring sesija u junu, završio je svoju prvu fazu predstavljanjem startup timova putem pitching eventa 21. jula ove godine. Izabrani timovi i ideje nastaviće svoj razvoj kroz edukaciju na Lokalnim treninzima u septembru. Konačno, na Grand finalnom događaju u novembru, žiri će izabrati i nagraditi najuspešnije. O aktivnosti Boothcamp treninga detaljnije.

Постављено у Blog